Geen alarm meldingen op Android

Krijg je geen alarm meldingen op de telefoon of tablet? Dit is helaas een probleem wat regelmatig voorkomt.

De oorzaak is vaak batterijbesparing op het apparaat. Hierdoor wordt de app in de achtergrond gestopt en krijg je geen alarm meldingen.

Er zijn een aantal handelingen waarmee je dit probleem kunt oplossen.

Tip 1: Schakel batterij optimalisatie uit

• Ga naar toestel instellingen
  • Kies ¨Batterij¨
  • Kies ¨Batterijoptimalisatie¨
  • Zoek de MijnEigenPlan app op
  • Kies voor ¨Niet optimaliseren¨

Tip 2: Verwijder de app niet uit recente apps

We merken dat sommige gebruikers gewend zijn om een app uit de lijst met recente apps te verwijderen. Of om alle apps uit die lijst regelmatig te verwijderen. De gedachte is dat daardoor apps niet in de achtergrond blijven draaien en de telefoon zo sneller blijft werken. Het geeft vaak ook een "opgeruimd" gevoel voor telefoon gebruikers.

Helaas zorgt het verwijderen van een app uit de "recente apps" lijst ervoor dat de alarm functie voor die app ook stopt.

Android is zo ontworpen dat apps "in de achtergrond" kunnen blijven draaien zonder dat deze de telefoon vertragen en/of batterij gebruiken. Het is dus niet nodig de recente app lijst regelmatig te wissen.

Tip 3: Open meldingen regelmatig

Krijg je eerst wel MijnEigenPlan meldingen maar op een bepaald moment ineens niet meer? Wanneer je de meldingen niet openklikt stopt de telefoon deze door te geven na een bepaalde periode. Het is dus belangrijk om regelmatig de meldingen open te klikken.

Toestel specifieke instructies

Samsung

Onder de optie "Apparaat onderhoud" vind je (afhankelijk van het exacte model) verschillende instellingen die apps er van kunnen weerhouden in de achtergrond te functioneren. Zorg dat draaien in de achtergrond is ingeschakeld en voeg een uitzondering toe voor de MijnEigenPlan app.

Zorg dat de MijnEigenPlan app niet in de lijst met "Slapende apps" staat.

• Ga naar toestel instellingen
  • Kies voor apparaatonderhoud
  • Kies ¨batterij¨
  • Kies ¨energiebeheer app¨
  • Kies ¨Apps die nooit sluimeren¨
  • Voeg MijnEigenPlan toe door middel van het plusje

Huawei

Helaas zijn Huawei toestellen erg onbetrouwbaar gebleken en krijgen we veel meldingen van een niet werkende alarm functie. Op bepaalde Huawei toestellen is het niet mogelijk het alarm betrouwbaar te laten werken.

Pas de volgende instelling aan:

• Open systeeminstellingen door vanaf het scherm naar beneden te sliden en op "Instellingen" te klikken.
  • Klik op "Apps".
  • Zoek MijnEigenPlan op in de lijst en klik erop
  • Klik op "Batterij"
  • Zet "Actief na schermuitschakeling" aan.

Onderbrekingen toestaan Deze kun je op sommige modellen vinden:

• Open systeeminstellingen door vanaf het scherm naar beneden te sliden en op "Instellingen" te klikken.
  • Klik op: app meldingen --> mijneigenplan app --> onderbrekingen toestaan AAN

Alarm nog steeds onbetrouwbaar

Heb je de stappen hierboven gevolgd en werkt de alarmfunctie nog steeds niet goed? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder.