Onze klanten aan het woord

Inmiddels zijn de borden & apps in gebruik bij honderden gezinnen en meer dan 1500 zorglocaties. Wat vinden ze er nu zelf van?

Hieronder vertellen professionals en gezinnen je uit eigen ervaring wat MijnEigenPlan voor ze heeft betekend.


Zorgboerderij Bonaventura

In deze video van Profila Zorggroep zelf laten begeleiders en clienten zien hoe MijnEigenPlan voor structuur zorgt!
Bewoners met Korsakov meer regie over eigen leven

Atlant, een doelgroep expertisecentrum voor mensen met het syndroom van Korsakov, gebruikt MijnEigenPlan om bewoners meer regie over hun eigen leven te geven.

De pilot is zo succesvol dat de planborden inmiddels op alle afdelingen zijn geïmplementeerd!


Informatieborden bij 's Heeren Loo

In dit filmpje van 's Heeren Loo vertellen Cliënten, begeleiders en gedragswetenschapper over de meerwaarde die ze ervaren met de informatieborden.

Onder andere komt de dagelijkse structuur, maaltijdplanning en stressregulatie aan bod, maar ook hoe het bord bijdraagt aan de eigen regie.
Informatieborden bij Frion

Zorgorganisatie Frion heeft een leuk filmpje gemaakt waarin zij laten zien hoe de informatieborden worden ervaren door cliënten en begeleiders op locatie Golfslag.


Inzage in eigen begeleiding bij Pro-Persona

MijnEigenPlan wordt steeds vaker in de GGZ gebruikt. Zo ook bij Pro Persona, waar cliënten meer inzicht krijgen in hun eigen behandeling en steeds beter waar ze aan toe zijn.

Na een succesvolle pilot met positieve beoordelingen worden er stappen gezet om op te schalen.
MijnEigenPlan bij Triade Vitree helpt bij eigen regie van cliënten

Informatie opzoeken, keuzes maken, je aan- en afmelden voor activiteiten – de bewoners van de Polenstraat van Triade Vitree regelen het allemaal zelf met het digitale planbord MijnEigenPlan. Ze zijn er heel blij mee.

Lees er meer over in het artikel van Triade Vitree en in het onderzoek van Vilans.

Het planbord is een soort trefpunt geworden voor de bewoners.


Onderzoek van onze klanten

Aveleijn heeft op ruim 30 locaties informatieborden
en heeft onderzoek naar de resultaten gedaan.

Download PDF

Vilans heeft onderzoek gedaan naar de praktijk resultaten van de informatieborden op zorglocaties.

Download PDFESTINEA Werken met MijnEigenPlan

In dit leuke filmpje laat Estinea zien hoe MijnEigenPlan clienten ondersteunt om helemaal zelfstandig taken uit te voeren!


MijnEigenPlan in de verslavingszorg

Wist je dat MijnEigenPlan ook in de verslavingszorg wordt ingezet?

In deze Domus locatie van het Leger des Heils vertelt Bas-Jan waarom het informatiebord zo waardevol is en laten cliënten zien wat ze ermee doen.
Ervaringen van begeleiders en clienten vanuit de Innovatie Impuls

In dit filmpje delen management, begeleiders en clienten hun ervaringen met MijnEigenPlan vanuit het Innovatie Impuls project.


Voor de groep én individueel

Op ruim 20 locaties werken begeleiders en cliënten met ‘MijnEigenPlan’. Dit kan met een digibord waarop informatie wordt getoond. Ook kunnen cliënten MijnEigenPlan individueel gebruiken.

Op locatie Pathmos wordt MijnEigenPlan ook gebruikt. Ze vertellen er je graag meer over.
Eigenwaarde en Zelfvertrouwen

Zozijn staat ervoor dat mensen met een beperking zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan de samenleving. Zij vinden ontwikkeling en zelfredzaamheid dan ook erg belangrijk! Dit was voor Zozijn een reden om MijnEigenPlan te introduceren op meerdere locaties.


Aveleijn schaalt op

Na een succesvolle pilot is Aveleijn bezig met de opschaling van de informatieborden. In het innovatiemagazine is het volgende artikel verschenen. (Klik om te vergroten)MijnEigenPlan bij Sherpa

Maaike werkt al een tijdje met MijnEigenPlan, samen met haar cliënten. Met het informatiebord worden alle cliënten betrokken, ook bij het vullen van het bord.

Het informatiebord is een verrijking qua ondersteuning, maar ook een verrijking in de saamhorigheid met elkaar.


Jacqueline en MijnEigenPlan

Jacqueline woont op locatie Amaliahof in Denekamp. Zij gebruikt MijnEigenPlan al langer dan een jaar. Ze wil je er graag meer over vertellen.

(Klik om te vergroten)


MijnEigenPlan in e-Health magazine Dichterbij

MijnEigenPlan staat in het e-Health magazine van Dichterbij, met een leuk verhaal uit de praktijk van Linda. Ze vindt dit app fantastisch, want het geeft haar rust en ze beleeft er veel plezier aan. (Klik om te openen)
MijnEigenPlan bij Dirk

Onze klant Dominiek Savio uit Vlaanderen heeft dit filmpje verzorgd, waarvoor hartelijk dank!

Dirk heeft een hersenletsel opgelopen. Zijn kortetermijngeheugen is niet meer wat het is geweest. De app MijnEigenPlan helpt hem om dagelijkse taken niet te vergeten en dingen te onthouden.
Digitale informatieborden

Benjamin vertelt hoe ze met de informatieborden van MijnEigenPlan de cliënten helpen meer zelfredzaam te zijn.


MijnEigenPlan met een visuele beperking

Ze motiveert de cliënten creatief te denken en het contact met de cliënt is positiever. Dat komt omdat ze niet constant bij de cliënt binnen hoeft te lopen om te kijken of de taken al gedaan zijn.
Positiever contact door zelfstandigheid

Christa gebruikt de Hulpjes van MijnEigenPlan om meer zelfstandig te kunnen en is daardoor minder afhankelijk van haar begeleiders.

Het contact tussen Christa en haar begeleider is ook veranderd, veel positiever. Christa zou niet meer zonder MijnEigenPlan willen!


Fieldlab onderzoek

Het Fieldlab Gehandicaptenzorg is een samenwerking tussen zorgorganisaties Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo en stimuleert en ondersteunt bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen.

MijnEigenPlan is uitgebreid getest in het FieldLab. Op deze pagina vind je de resultaten uit dit onderzoek en nog enkele filmpjes!
Alles onder controle bij de Ogtent

Bij cultureel centrum de Ogtent werken mensen met diverse beperkingen samen om alles klaar te maken om de gasten te ontvangen.

Met MijnEigenPlan kunnen ze meer cliënten ondersteunen, omdat ze zelfstandiger de taken kunnen volbrengen.


Eigen Regie bij Philadelphia

Toen er een Pilot met MijnEigenPlan bij Philadelphia werd gestart, besloten Angelique en Wendy mee te doen.

Een start was snel gemaakt en Wendy was heel enthousiast. Wendy heeft alles zelf verder uitgevogeld en de rest van haar planning ingevuld.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft Wendy en Angelique meer mogelijkheid samen te werken.
IPG bij Jeugd & Gezin

Bij Jeugd & Gezin wordt MijnEigenPlan vaak gebruikt voor de IPG trajecten. Eigen regie staat hierbij centraal.

Met MijnEigenPlan krijgen ouders de regie weer terug omdat ze weer overzicht en controle in handen krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteuning op afstand, waardoor er betere zorg geleverd kan worden terwijl er bespaard wordt in de kosten.


Alles op een rijtje bij Stichting Sprank

Bij Stichting Sprank zijn wordt al een aantal maanden met MijnEigenPlan gewerkt. Martine maakt sámen met de cliënt de planning, dat helpt haar in de relatie met haar cliënt. Nu krijgt de cliënt automatisch herinneringen, dat scheelt haar ook weer een hoop tijd.Vanuit Geef me de 5 adviseren wij vaak om ‘RoutineFactory’ te gebruiken, omdat het zo mooi bij onze methodiek aansluit.

Voor het ontwikkelen van dagstructuur en taakstructuren om een veilig Basisfundament voor iemand met autisme te maken is ‘RoutineFactory’ een uitkomst!

Wat is het mooie aan ‘RoutineFactory’? Dat het te gebruiken is voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft, voor oud en jong én alle intelligenties. De flexibiliteit die in het programma zit, maakt dat er heel mooi op maat mee gewerkt kan worden. Menig cliënt van ons heeft zo alle informatie van zijn dagstructuur in het brein kunnen opslaan, waarna het kon worden geautomatiseerd.

En daar doen we het samen voor: Van ‘overleven naar leven’ door een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid!

- Colette de BruinMijnEigenPlan voor Jezelf

Mirjam gebruikt MijnEigenPlan om een beter overzicht te krijgen over haar dag en om beter 'Nee' te kunnen zeggen.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft haar veel rust.


Complexe doelgroep in een woonvoorziening

Dimitri legt uit waarom een pictobord niet voldoende overzicht geeft.

Daniel en Kijmen vertellen ons waarom ze AutiPlan zo prettig vinden.
MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs

Hans legt uit waarom zijn leerlingen baat hebben bij MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs.


MijnEigenPlan bij de familie Joustra

MijnEigenPlan geeft in ons huis gewoon heel veel rust omdat Jurjen zélf weet wat er van hem verwacht wordt.Wij helpen jou met een goede start!

Organisaties kunnen de hulpmiddelen van MijnEigenplan inzetten voor individuele cliënten of voor de hele groep.

Test de hulpmiddelen van MijnEigenPlan nu gratis en vrijblijvend uit en ervaar zelf hoe de zelfredzaamheid en eigen regie van de cliënt toeneemt.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@mijneigenplan.nl of 085-8882893.


Onder andere in gebruik bij