Onze klanten aan het woord

Inmiddels is MijnEigenPlan (en AutiPlan) al in gebruik bij honderden gezinnen en zorginstellingen. Wat vinden ze er nou zelf van?

Hieronder vertellen professionals en gezinnen je uit eigen ervaring wat MijnEigenPlan (of de voorloper AutiPlan) voor ze heeft betekend.MijnEigenPlan bij Dirk

Onze klant Dominiek Savio uit Vlaanderen heeft dit filmpje verzorgd, waarvoor hartelijk dank!

Dirk heeft een hersenletsel opgelopen. Zijn kortetermijngeheugen is niet meer wat het is geweest. De app MijnEigenPlan helpt hem om dagelijkse taken niet te vergeten en dingen te onthouden.


MijnEigenPlan bij Sherpa

Maaike werkt al een tijdje met MijnEigenPlan, samen met haar cliënten. Met het informatiebord worden alle cliënten betrokken, ook bij het vullen van het bord.

Het informatiebord is een verrijking qua ondersteuning, maar ook een verrijking in de saamhorigheid met elkaar.
Digitale informatieborden

Benjamin vertelt hoe ze met de informatieborden van MijnEigenPlan de cliënten helpen meer zelfredzaam te zijn.


MijnEigenPlan met een visuele beperking

Ze motiveert de cliënten creatief te denken en het contact met de cliënt is positiever. Dat komt omdat ze niet constant bij de cliënt binnen hoeft te lopen om te kijken of de taken al gedaan zijn.
Positiever contact door zelfstandigheid

Christa gebruikt de Hulpjes van MijnEigenPlan om meer zelfstandig te kunnen en is daardoor minder afhankelijk van haar begeleiders.

Het contact tussen Christa en haar begeleider is ook veranderd, veel positiever. Christa zou niet meer zonder MijnEigenPlan willen!


Fieldlab onderzoek

Het Fieldlab Gehandicaptenzorg is een samenwerking tussen zorgorganisaties Siza, Philadelphia en ’s Heeren Loo en stimuleert en ondersteunt bedrijven om samen met cliënten technologische innovaties te ontwikkelen.

MijnEigenPlan is uitgebreid getest in het FieldLab. Op deze pagina vind je de resultaten uit dit onderzoek en nog enkele filmpjes!
Alles onder controle bij de Ogtent

Bij cultureel centrum de Ogtent werken mensen met diverse beperkingen samen om alles klaar te maken om de gasten te ontvangen.

Met MijnEigenPlan kunnen ze meer cliënten ondersteunen, omdat ze zelfstandiger de taken kunnen volbrengen.


Eigen Regie bij Philadelphia

Toen er een Pilot met MijnEigenPlan bij Philadelphia werd gestart, besloten Angelique en Wendy mee te doen.

Een start was snel gemaakt en Wendy was heel enthousiast. Wendy heeft alles zelf verder uitgevogeld en de rest van haar planning ingevuld.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft Wendy en Angelique meer mogelijkheid samen te werken.

IPG bij Jeugd & Gezin

Bij Jeugd & Gezin wordt MijnEigenPlan vaak gebruikt voor de IPG trajecten. Eigen regie staat hierbij centraal.

Met MijnEigenPlan krijgen ouders de regie weer terug omdat ze weer overzicht en controle in handen krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteuning op afstand, waardoor er betere zorg geleverd kan worden terwijl er bespaard wordt in de kosten.


Alles op een rijtje bij Stichting Sprank

Bij Stichting Sprank zijn wordt al een aantal maanden met MijnEigenPlan gewerkt. Martine maakt sámen met de cliënt de planning, dat helpt haar in de relatie met haar cliënt. Nu krijgt de cliënt automatisch herinneringen, dat scheelt haar ook weer een hoop tijd.Vanuit Geef me de 5 adviseren wij vaak om ‘RoutineFactory’ te gebruiken, omdat het zo mooi bij onze methodiek aansluit.

Voor het ontwikkelen van dagstructuur en taakstructuren om een veilig Basisfundament voor iemand met autisme te maken is ‘RoutineFactory’ een uitkomst!

Wat is het mooie aan ‘RoutineFactory’? Dat het te gebruiken is voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft, voor oud en jong én alle intelligenties. De flexibiliteit die in het programma zit, maakt dat er heel mooi op maat mee gewerkt kan worden. Menig cliënt van ons heeft zo alle informatie van zijn dagstructuur in het brein kunnen opslaan, waarna het kon worden geautomatiseerd.

En daar doen we het samen voor: Van ‘overleven naar leven’ door een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid!

- Colette de BruinMijnEigenPlan voor Jezelf

Mirjam gebruikt MijnEigenPlan om een beter overzicht te krijgen over haar dag en om beter 'Nee' te kunnen zeggen.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft haar veel rust.


Complexe doelgroep in een woonvoorziening

Dimitri legt uit waarom een pictobord niet voldoende overzicht geeft.

Daniel en Kijmen vertellen ons waarom ze AutiPlan zo prettig vinden.
MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs

Hans legt uit waarom zijn leerlingen baat hebben bij MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs.


MijnEigenPlan bij de familie Joustra

MijnEigenPlan geeft in ons huis gewoon heel veel rust omdat Jurjen zélf weet wat er van hem verwacht wordt.Dagbesteding voor mensen met een beperking

Hier zie je een praktijkvoorbeeld van Kinderboerderij Horsterpark. Met een duidelijke dagstructuur kunnen alle cliënten zelfstandig de dieren verzorgen.

Zij gebruiken AutiPlan, dat is een voorloper van MijnEigenPlan.


Autisme in je gezin

Hoe krijg je structuur en duidelijkheid in je gezin? Elise vertelt je in dit filmpje hoe zij het voor elkaar krijgen met AutiPlan!We helpen je van start te gaan

Organisaties kunnen MijnEigenplan team- of organisatiebreed inzetten en vanuit één overkoepelende omgeving meerdere cliënten ondersteunen.

Probeer MijnEigenPlan direct kosteloos en vrijblijvend uit of neem contact met ons op via info@mijneigenplan.nl of telefonisch op 085-8882893.


Onder andere in gebruik bij