Onze klanten aan het woord

Inmiddels is MijnEigenPlan (en AutiPlan) al in gebruik bij honderden gezinnen en zorginstellingen. Wat vinden ze er nou zelf van?

Hieronder vertellen professionals en gezinnen je uit eigen ervaring wat MijnEigenPlan (of de voorloper AutiPlan) voor ze heeft betekend.Alles onder controle bij de Ogtent

Bij cultureel centrum de Ogtent werken mensen met diverse beperkingen samen om alles klaar te maken om de gasten te ontvangen.

Met MijnEigenPlan kunnen ze meer cliënten ondersteunen, omdat ze zelfstandiger de taken kunnen volbrengen.


Eigen Regie bij Philadelphia

Toen er een Pilot met MijnEigenPlan bij Philadelphia werd gestart, besloten Angelique en Wendy mee te doen.

Een start was snel gemaakt en Wendy was heel enthousiast. Wendy heeft alles zelf verder uitgevogelt en de rest van haar planning ingevuld.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft Wendy en Angelique meer mogelijkheid samen te werken.

IPG bij Jeugd & Gezin

Bij Jeugd & Gezin wordt MijnEigenPlan vaak gebruikt voor de IPG trajecten. Eigen regie staat hierbij centraal.

Met MijnEigenPlan krijgen ouders de regie weer terug omdat ze weer overzicht en controle in handen krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van ondersteuning op afstand, waardoor er betere zorg geleverd kan worden terwijl er bespaard wordt in de kosten.


Alles op een rijtje bij Stichting Sprank

Bij Stichting Sprank zijn wordt al een aantal maanden met MijnEigenPlan gewerkt. Martine maakt sámen met de cliënt de planning, dat helpt haar in de relatie met haar cliënt. Nu krijgt de cliënt automatisch herinneringen, dat scheelt haar ook weer een hoop tijd.
MijnEigenPlan voor Jezelf

Mirjam gebruikt MijnEigenPlan om een beter overzicht te krijgen over haar dag en om beter 'Nee' te kunnen zeggen.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft haar veel rust.


Complexe doelgroep in een woonvoorziening

Dimitri legt uit waarom een pictobord niet voldoende overzicht geeft.

Daniel en Kijmen vertellen ons waarom ze AutiPlan zo prettig vinden.
Vanuit Geef me de 5 adviseren wij vaak om ‘MijnEigenPlan’ te gebruiken, omdat het zo mooi bij onze methodiek aansluit.

Voor het ontwikkelen van dagstructuur en taakstructuren om een veilig Basisfundament voor iemand met autisme te maken is ‘MijnEigenPlan’ een uitkomst!

Wat is het mooie aan ‘MijnEigenPlan’? Dat het te gebruiken is voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft, voor oud en jong én alle intelligenties. De flexibiliteit die in het programma zit, maakt dat er heel mooi op maat mee gewerkt kan worden. Menig cliënt van ons heeft zo alle informatie van zijn dagstructuur in het brein kunnen opslaan, waarna het kon worden geautomatiseerd.

En daar doen we het samen voor: Van ‘overleven naar leven’ door een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid!

- Colette de Bruin


MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs

Hans legt uit waarom zijn leerlingen baat hebben bij MijnEigenPlan in het speciaal onderwijs.


MijnEigenPlan bij de familie Joustra

MijnEigenPlan geeft in ons huis gewoon heel veel rust omdat Jurjen zélf weet wat er van hem verwacht wordt.Dagbesteding voor mensen met een beperking

Hier zie je een praktijkvoorbeeld van Kinderboerderij Horsterpark. Met een duidelijke dagstructuur kunnen alle cliënten zelfstandig de dieren verzorgen.

Zij gebruiken AutiPlan, dat is een voorloper van MijnEigenPlan.


Autisme in je gezin

Hoe krijg je structuur en duidelijkheid in je gezin? Elise vertelt je in dit filmpje hoe zij het voor elkaar krijgen met AutiPlan!Afgelopen maandag zijn we met een bewoonster van start gegaan. Ze is enorm enthousiast en vertelde me vanmiddag dat ze zo blij is dat alles nu niet meer in haar hoofd hoeft te zitten. We wilden dit eigenlijk gaan inzetten voor de invulling van haar vrije dagen, maar ze vindt het zo prettig dat ze het dagelijks gebruikt. Ze vult vanaf haar mobiel zelf de herinneringen in die ze kwijt wil.

Waar ik wel een beetje huiverig voor was, was voor haar starheid in de tijdsplanning. Dit heb ik ook met haar besproken en gelukkig gaat ze hier voor haar doen flexibel mee om.
- Medewerker van Philadelphia-Zuid
Gewoon even een mailtje om je (jullie?) te bedanken voor dit fijne hulpmiddel, we hadden het zo in de vingers en het schept zoveel duidelijkheid en rust, bedankt!

Hartelijke groeten,
Anne
Ik wil jullie heel erg bedanken voor het ontwikkelen en doorontwikkeling van Autiplan! Het heeft mijn leven zoveel gemakkelijker gemaakt en ook mijn dochter Merel heeft er veel profijt van gehad!

Wat heeft het ons een rust en duidelijkheid gegeven.
En voor Merel een grote zekerheid en houvast.

Groetjes Gabriëlle
Autiplan is voor ons iets normaal geworden en dat maakt het net zo leuk om ermee te werken. Autiplan geeft onze zoon structuur en vooral duidelijkheid. Hij vertrekt nu naar school zonder problemen omdat hij weet wat hij allemaal nog moet doen voor school. Daardoor valt de ochtenddruk weg en kan hij gerust vertrekken!
Super plan dat Autiplan!
Groetjes Famke en gezin
Ik heb het een dag op mijn telefoon en het werkt super. Heel duidelijk en eigenlijk best eenvoudig om alles in te stellen. Ik heb in het begin wel een beetje hulp gehad maar ik kon het al vrij snel zelf doen.
Vanaf volgende week gebruik ik het dagelijks omdat ik dan naar een dagbesteding ga.Het menu is trouwens makkelijker en duidelijker als het menu van beeldhorloge. Picto zoeken, slepen, droppen en dan de rest er bij en meteen alles op volgorde en dan de tijd uitspreiden en dat allemaal op dezelfde pagina.
Ik kan niet goed digitaal klokkijken maar nu de tijden er in blokjes bij staan is dit veel makkelijker voor mij. Dit kan ik zelf doen en bij beeldhorloge had ik altijd veel hulp nodig.

Remco (ASS/LVB)
Mijn dochtertje van 5 kreeg net de diagnose autismespectrumstoornis. Ikzelf heb officieel geen diagnose, maar ook ik heb autismespectrumstoornis. Ik gebruik het Autiplan nu zowel voor mijn dochter als voor mezelf. Het verschil met en zonder is voor allebei duidelijk voelbaar. Voor mijn dochtertje zorgt het voor duidelijkheid en voorspelbaarheid en bijgevolg voor rust. Voor mezelf gebruik ik het enkel voor het plannen van huishoudelijke klusjes. Dat was tot voor kort heel moeilijk voor me, maar nu is de enorme hoeveelheid klusjes plots niet meer zo onoverzichtelijk en geraakt er ook effectief iets gedaan. Ook bij mij zorgt het dus voor rust.

Bij deze wens ik u te bedanken voor deze fantastische tool. Ons leven is er in ieder geval een stuk aangenamer door geworden!

Met vriendelijke groet,
V

MijnEigenPlan voor organisaties

Organisaties kunnen MijnEigenplan team- of organisatiebreed inzetten en vanuit één overkoepelende omgeving meerdere cliënten ondersteunen.

Probeer MijnEigenPlan direct kosteloos en vrijblijvend uit of neem contact met ons op via info@mijneigenplan.nl of telefonisch op 085-8882893.


Waar is MijnEigenPlan al in gebruik?

Vragen?

We denken graag met je mee.Of kies direct zelf een tijdstip.