Geen spraak op Samsung

Op sommige Samsung telefoons is het standaard tekst naar spraakprogramma vervangen door een Samsung variant die geen Nederlands ondersteunt.

Dit kunnen we oplossen door de standaard tekst naar spraak software van Google te installeren.

Ga hiervoor naar de Google Play store op je telefoon.

Zoek op "Google Tekst-naar-spraak" en installeer de app.

Link

Controlleer of de nieuw geinstalleerde spraak module actief is: je kunt dit vinden in de instellingen van het toestel onder 'algemeen beheer' / 'taal en invoer' / 'tekst naar spraak'.

Tot slot: zorg ook dat tekst naar spraak is ingeschakeld in de MijnEigenPlan app.