Begeleid leerlingen in (speciaal) onderwijs op een persoonlijke & moderne manier

MijnEigenPlan is een digitale oplossing die de eigenwaarde van de leerlingen verhoogt door middel van het stimuleren van zelfredzaamheid en eigen regie. Waarbij de leraar op een nieuwe manier de leerling kan begeleiden en zichzelf kan ontlasten. .

  • Leerlingen worden zelfredzamer
  • Leerlingen krijgen meer structuur en rust
  • Leraren krijgen minder herhalende vragen
  • Zowel individueel als groepsgewijs




In de klas

Zorg voor structuur & voorspelbaarheid met duidelijke pictogrammen met behulp van digitale informatieborden op het digibord.

Aangepast onderwijs op maat met MijnEigenPlan voor leerlingen op Speciaal Voortgezet Onderwijs “De Vlieger”.
Lees verder ...

Individueel

Begeleid leerlingen op een persoonlijke en moderne manier door middel van de app op eigen telefoon of tablet.

Leonie heeft Cerebrale Parese en wordt individueel begeleid op speciaal onderwijs met MijnEigenPlan.
Lees verder ...
In de praktijk: In de klas

Sander is leraar op het Speciaal Voortgezet Onderwijs. Hier zitten leerlingen met verschillende problematieken en beperkingen in de leeftijd van 12-18 jaar. Op deze school zitten kinderen die zeer moeilijk leerbaar zijn, maar ook leerlingen die normaal niveau onderwijs volgen. Binnen de school zit een dependance van het revalidatiecentrum. Hierdoor kunnen de leerlingen onder schooltijd hun therapieën volgen.

Sander geeft het vak horecavaardigheden. De school van Sander werkt met MijnEigenPlan. Leonie heeft Cerebrale Parese en is licht verstandelijk beperkt. Zij doet de leerweg “beschermde arbeid”.

Er zijn veel verschillende problematieken bij de leerlingen waardoor er veel baat is bij structuur. Vroeger hingen de klassen vol met picto’s. Nu hangt er één digitaal informatiebord van MijnEigenPlan in het lokaal. Een groot aantal leerlingen werken met de app. Daar staat hun eigen plan op. Zo ook Leonie. Naast dat ze haar app thuis gebruikt krijgt ze tijdens schooltijden een herinnering wanneer ze therapie heeft en wanneer ze medicatie moet innemen.

Leonie zit ook bij Sander in de klas. Op het informatiebord bij hem in de klas kan Leonie zien wat ze die les gaan doen. Leonie en haar klasgenoten moeten het vak natuurlijk nog leren en Sander kan zichzelf helaas nog steeds niet in 10 personen opsplitsen. Daarom heeft Sander in zijn les allerlei handelingen stap-voor-stap in de app van MijnEigenPlan gezet. Hij heeft zijn directeur er van overtuigd om tablets aan te schaffen, zodat de leerlingen een tablet kunnen pakken en de handelingen kunnen leren via MijnEigenPlan. Sander kan daardoor veel efficiënter zijn leerlingen helpen wanneer ze zijn hulp nodig hebben. En de leerlingen leren veel zelfstandiger te werken.

Wat een mooie bijkomstigheid is van MijnEigenPlan is dat ouders, school en therapeuten samen kunnen werken in het plan van de leerling. Hierdoor is er één plan met oplossingen voor verschillende uitdagingen!

Sluit casus

In de praktijk: Individuele begeleiding

Speciaal Voortgezet Onderwijs “De Vlieger” is een school voor kinderen met verschillende problematieken. Zo hebben ze een afdeling voor leerlingen met een gedragsproblemen, en een afdeling voor leerlingen met een handicap. Ze geven les op verschillende niveaus. Van beschermde arbeid to Havo/Atheneum. Wat alle leerlingen met elkaar gemeen hebben is dat ze behoefte hebben aan een duidelijke structuur. Om deze reden is “De Vlieger” gestart met MijnEigenPlan.

De leerlingen blijven tijdens de theorievakken in hetzelfde klaslokaal. Dit doet de school zodat er zoveel mogelijk rust is en de omgeving hetzelfde. In de lokalen hangen infoborden van MijnEigenPlan. Daar zien de leerlingen precies welke lessen er die dag zijn, hoe laat deze beginnen en welke leraar de les geeft. Elke keer als er een les is geweest dan wordt deze automatisch verwijderd van het bord. Wanneer er in de week een afwijkende les of evenement is, dan wordt dit al een tijdje van tevoren aangegeven op het bord. Zo kunnen de leerlingen er alvast aan wennen. Het bord voorkomt veel overprikkeling in de klas.

Bij de vakken van “beschermde arbeid” maken de leerlingen gebruik van tablets met stappenplannen. Met deze stappenplannen leren ze nieuwe handelingen aan. Sommige leerlingen hoeven de stappenplannen alleen in het begin te gebruiken. Anderen blijven ermee werken. Er zijn meerdere voordelen: De leraar hoeft niet meer op 8 plekken tegelijkertijd te zijn om vragen te beantwoorden en de leerlingen worden veel zelfredzamer en voelen zich minder anders doordat iedereen tegenwoordig met een telefoon of tablet rondloopt.

Sluit casus



Maaike werkt al een tijdje met MijnEigenPlan, samen met haar cliënten. Met het informatiebord worden alle cliënten betrokken, ook bij het vullen van het bord.

Het informatiebord is een verrijking qua ondersteuning, maar ook een verrijking in de saamhorigheid met elkaar.

Zo werkt MijnEigenPlan binnen (speciaal) onderwijs




Online portaal

Werk samen met de leerling en netwerk aan dagstructuur & doelen.

Meer informatie »


Meer informatie »

Handige app

Dagstructuur met duidelijke stappenplannen, pictogrammen, kleuren en spraak.



Digibord

Steeds duidelijk in de klas: het wie, wat & wanneer met duidelijke pictogrammen.

Meer informatie »

Pakketten en prijzen

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar.
Wij helpen je graag verder met het advies op maat.

Meer informatie over pakketten »