Geen spraak op iPhone

Er zijn op de iPhone/iPad nogal veel instellingen die kunnen voorkomen dat uitspraak of melding geluid wordt weergegeven.

Wanneer je niet de verwachte meldingen krijgt kun je dit artikel gebruiken om alle mogelijke blokkades te controleren.

Dit zijn de mogelijke oorzaken; klik op een link of scroll naar beneden om ze allemaal te controleren.

Oorzaak #1: Staat 'Met alarm’ aangevinkt in de planning?

Bij het plannen van de activiteit kun je aangeven of er een alarm moet klinken wanneer de starttijd is aangebroken. Dit doe je door een vinkje te zetten bij 'Met alarm'.

Oorzaak #2: Hoofdschakelaar geluid staat uit

Op de iPhone zit aan de zijkant een schakelaar om het geluid geheel uit te zetten. Wanneer er een rood vlakje of stipje zichtbaar is, is het geluid uitgeschakeld. Zet de schakelaar om om hem weer in te schakelen.

Oorzaak #3: Volume staat zacht

Met de knoppen aan de zijkant van de telefoon kan het volume harder en zachter gezet worden. Hiermee is het ook mogelijk het geluid helemaal uit te zetten.

Oorzaak #4: Spraak is niet ingeschakeld in de App

Wanneer de omschrijvingen voorgelezen moeten worden kun je in de MijnEigenPlan app spraak inschakelen.

• Om dit te doen open je MijnEigenPlan.
  • Klik vervolgens rechtsonderin op instellingen. (1)
  • Vervolgens selecteer je de optie: “Spraak ingeschakeld” (2)

Oorzaak #5: MijnEigenPlan heeft geen toegang tot Berichtgeving

Elke APP moet toestemming hebben om berichten en herinneringen af te spelen. Om te controleren of MijnEigenPlan de correcte toestemmingen heeft doe je het volgende:

• Ga naar de instellingen binnen de MijnEigenPlan app. (1)
  • Kies “Alarm instellingen” (2)

• In het berichtgeving-scherm zet je alles aan.

Oorzaak #6: Herinneringsmelding staat op ‘Geen‘

Wanneer er bij de algemene iPhone instellingen geen meldingstoon staat voor ‘Herinneringsmelding’, worden MijnEigenPlan herinneringen niet afgespeeld.

• Om dit te controleren ga je naar de instellingen van de iPhone

• Kies vervolgens voor geluiden

• Kies vervolgens voor Herinneringsmelding en controleer of hier een Geluid is geselecteerd.

Oorzaak #7: (Alleen voor Spraak) Taal of regio staat niet goed

Wanneer de spraak niet hardop wordt uitgesproken of onverstaanbaar is kan het zijn dat de taal of de regio van de iPhone niet klopt. Om dit te controleren doe je het volgende:

• Ga naar de instellingen van de iPhone

• Klik op algemeen

• Klik op taal in regio

• Controleer of de iPhone taal en de regio op Nederlands staan