Afmelden in plaats van aanmelden

Standaard werken we met een aanmeld systeem: cliënten en begeleiders kunnen zichzelf aanmelden op het informatiebord voor bijvoorbeeld een maaltijd of activiteit.

Soms willen locaties echter liever andersom werken: iedereen is standaard aangemeld en alleen diegene die niet willen mee-eten of deelnemen melden zicht expliciet af op het bord.

We leggen graag uit hoe je dit instelt.

Personen standaard aanmelden

Navigeer eerst naar de kalender waarin de maaltijden of activiteiten ingepland staan. Vervolgens voeg je bij het inplannen van een nieuwe activiteit of maaltijd alle personen toe in het "Wie" tabje. Gebruik de handige snelfuncties "Alle personen" of "Vanuit groep" om snel personen toe te voegen.

Werk je met herhalende activiteiten? Zorg dan dat je op de herhalende activiteit alvast alle personen toevoegt. Je hoeft het dan niet per losse activiteit in te stellen.

Afmelden

Wanneer je nu op het informatiebord een activiteit of maaltijd aanklikt zie je alle personen standaard aangemeld. De personen die niet willen deelnemen kunnen zich nu afmelden.

In de rapportage functie van de kalender zie je precies wie is aangemeld en wie zich heeft afgemeld.

Let op: extra stap bij app gebruik

Wil je gebruik maken van herhalende activiteiten waarbij iedereen standaard is aangemeld en maken cliënten op de locatie naast het informatiebord ook gebruik van de app? Je kunt dan het beste de synchronisatie van de maaltijd of activiteit kalender in dit geval uitschakelen.

Je kunt dit doen door naar de betreffende kalender te navigeren, kies vervolgens het "Over" tabje en kies "Aanpassen" in de linker kolom. Zorg dat het vinkje "Synchroniseer activiteiten uit deze kalender ook naar apps" voor deze kalender is uitgeschakeld.

Het is dan niet meer mogelijk voor cliënten om zich af te melden via de app, dit kan dan alleen via het informatiebord.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!