Evenementen & uitjes inschrijving bijhouden

Een veel voorkomende situatie die veel tijd vergt is het bijhouden van wie meedoet met een activiteit of meegaat met een uitje. De informatieborden kunnen hierbij helpen!

Met het onderdeel evenementen registratie kunnen cliënten (en/of medewerkers) zich inschrijven op een eenmalig uitje of een herhalende activiteit. Je ziet altijd in een oogopslag wie er wanneer deelneemt.

Hoe werkt het?

Evenementen registratie bestaat uit 2 delen:

  • Een kalender waar de komende evenementen of uitjes in staan
  • Het onderdeel "Evenementen & registratie" op een informatiebord

Stap 1: Een evenementen kalender aanmaken

Start met het maken van de kalender waar de toekomstige activiteiten aan toegevoegd worden. Navigeer naar het kalender tab vanaf het hoofdscherm. Voeg hier vervolgens een nieuwe kalender toe, bijvoorbeeld met de naam "Uitjes".

Voeg vervolgens aan de nieuwe kalender een of meerdere uitjes toe. Je kunt ook herhalende activiteiten gebruiken (bijvoorbeeld "Sportmiddag" om 20:00 elke dag). Gebruik een pictogram en de beschrijving om meer informatie over het evenement te geven.

Ben je geen beheerder van een informatie bord dan kun je met deze functie dus wel iets bijhouden op het informatiebord.

Stap 2: Evenement inschrijving op het informatiebord plaatsen

De volgende stap is het toevoegen van de inschrijving module op het informatiebord. Navigeer hiervoor naar het betreffende bord in beheer/bewerk mode. (Tab "informatieborden")

  • Klik vervolgens op de plus knop in een leeg vak
  • Kies vervolgens de tab "Planning, evenementen & diensten".
  • Selecteer nu onder "Evenementen & registratie" het onderdeel "Personen kunnen zich op het bord aanmelden voor een evenement"

Je krijg nu een selectie scherm te zien waar je de kalender kunt kiezen waar de activiteiten waar je op in kan schrijven in gepland staan. Selecteer hier de kalender die je in de stap 1 hebt aangemaakt.

De laatste stap is het toevoegen van de cliënten en begeleiders die zich mogen inschrijven op een maaltijd. Voeg deze toe via de plus knoppen.

Kies vervolgens "Opslaan".

In de praktijk gebruiken

Je bent nu klaar met instellen en jullie kunnen de evenementen registratie in gebruik gaan nemen!

Wanneer personen op het informatiebord een evenement pictogram aantapt kan hij of zij zich vervolgens aanmelden. Op het bord zie je door middel van het getal in een oogopslag hoeveel personen deelnemen aan een specifiek evenement.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!