Inschrijven op maaltijden

Een veel voorkomend scenario is het bijhouden wie van welke maaltijd gebruik wil maken. Belangrijk voor een juiste maaltijd en inkoop. De informatieborden kunnen hierbij helpen!

Met het onderdeel maaltijd registratie kunnen cliënten (en/of medewerkers) zich per dag inschrijven op een maaltijd. Je ziet altijd in een oogopslag wie er aan een maaltijd deelneemt.

Hoe werkt het?

Het maaltijd inschrijven bestaat uit 2 delen:

  • Een kalender waar de maaltijden aan toegevoegd worden
  • Het onderdeel "Maaltijd inschrijven" op een informatiebord

Stap 1: Een maaltijdplanning kalender aanmaken

Start met het maken van de kalender waar de beschikbare maaltijden aan toegevoegd worden. Navigeer naar het kalender tab vanaf het hoofdscherm. Voeg hier vervolgens een nieuwe kalender toe, bijvoorbeeld met de naam "Maaltijdplanning".

Voeg vervolgens aan de nieuwe kalender een of meerdere maaltijden toe. Je kunt een herhalende maaltijd gebruiken (bijvoorbeeld "Avondeten" om 20:00 elke dag) of per dag een maaltijd toevoegen. In de laatste variant kun je ook direct vertellen wat er op het menu staat.

Je kunt ook specifieke cliënten toegang geven tot de maaltijdplanning kalender zodat zij, indien mogelijk, kunnen participeren in het bijhouden van de planning.

Stap 2: Maaltijd inschrijving op het informatiebord plaatsen

De volgende stap is het toevoegen van de inschrijving module op het informatiebord. Navigeer hiervoor naar het betreffende bord in beheer/bewerk mode. (Tab "informatieborden")

  • Klik vervolgens op de plus knop in een leeg vak
  • Kies vervolgens de tab "Planning, evenementen & diensten".
  • Selecteer nu onder "Maaltijd plannen" het onderdeel "Laat personen zich aanmelden voor maaltijden"

Je krijg nu een selectie scherm te zien waar je de kalender voor de maaltijdplanning kunt kiezen. Selecteer hier de kalender die je in de stap 1 hebt aangemaakt.

De laatste stap is het toevoegen van de cliënten en begeleiders die zich mogen inschrijven op een maaltijd. Voeg deze toe via de plus knoppen.

Kies vervolgens "Opslaan".

In de praktijk gebruiken

Je bent nu klaar met instellen en jullie kunnen de maaltijdinschrijving in gebruik nemen!

Wanneer personen op het informatiebord een maaltijd aantappen kun je vervolgens de personen selecteren die gaan deelnemen. Op het bord zie je door middel van het getal in een oogopslag hoeveel personen deelnemen. Door op de maaltijd te tappen zie je ook wie die personen zijn.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!