Een bibliotheek maken

Wanneer je vaak dezelfde stappenplannen gebruikt kan het erg handig zijn om de bibliotheekfunctie te gebruiken. Op die manier kun je taken, stappenplannen, maaltijden, enz snel hergebruiken op andere momenten en in verschillende kalenders.

Je kunt deze vinden onder de knop 'Bibliotheken' op het hoofdscherm.

Je komt standaard terecht op de bibliotheek met de afbeeldingen. Klik op 'Activiteiten' om de bibliotheken voor activiteiten te selecteren. (1)

Maken

Om een nieuwe bibliotheek toe te voegen klik je op 'Eigen bibliotheek toevoegen'. (2)

Vervolgens geef je een naam.

Het is handig om een mappenstructuur te maken binnen je bibliotheek zodat je de juiste stappenplannen snel terug kunt vinden. Dit kun je doen met de knop +Map.

Met "+ Toevoegen" kun je handmatig een stappenplan toevoegen.

Hulpje toevoegen aan bibliotheek

Wanneer je naar de hulpjes van de cliënt gaat (via het hoofdscherm) kun je een hulpje makkelijk in de bibliotheek zetten. Klik hiervoor op het icoontje boven het hulpje, aangeduid met de (1).

Hulpje kopiëren uit de bibliotheek

Wanneer je een hulpje wilt gebruiken dat in de bibliotheek is opgeslagen gebruik je de knop 'Kies uit bibliotheek' (2).

Wanneer je het hulpje hebt gekopieerd uit de bibliotheek kun je hem altijd nog aanpassen aan de individuele cliënt. Doorstappen toe te voegen, te verwijderen of van volgorde te veranderen.

Activiteit kopiëren uit de bibliotheek

Wanneer je een stappenplan of stap voor stap nodig hebt kun je die kopiëren uit bibliotheek.

Klik in de planning van de cliënt op het plusje zoals je gewend bent. Het systeem vraagt wat voor soort activiteit wilt toevoegen, klik vervolgens op het tabblad 'Uit bibliotheek'.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!