HandleidingPincode instellen
Medewerker aanwezigheid opzetten

Bekijk ook: Nieuws & informeren


Probeer de gratis video workshop!

Dienstenplanning op een informatiebord

Wat kun je met de dienstenweergave?

Met de dienstenweergave op het informatiebord laat je zien wie er op welk moment aanwezig is of met een specifieke klus bezig gaat.

Welke diensten van toepassing zijn stel je in per locatie. Denk aan "Ochtend", "Middag", "Avond". Of juist meer taakgericht "Keukendienst", "Wassen".

Vervolgens kunnen de personen die de diensten gaan draaien heel eenvoudig (ook interactief op het informatiebord zelf) zichzelf aan- en afmelden voor de diensten. Voor de huidige dag, maar je kunt ook vooruit plannen.

Is er iemand ziek geworden of ruilen binnen diensten? Met een paar klikken heb je het direct aangepast. Dit geeft iedereen direct duidelijkheid!

Van start met diensten planning op informatieborden

Om van start te gaan met de dienstenplanning gaan we een aantal dingen vooraf instellen:

  • Welke locaties zijn er?
  • Welke diensten zijn er?
  • Welke medewerkers of cliënten gaan we plannen?

Locaties instellen

Start met het bepalen van de locaties waarvoor je diensten wilt weergeven. Een locatie kan een echt adres zijn (bijvoorbeeld een fysieke woonlocatie) of juist een locatie binnen een woon / werk omgeving.

Voeg een locatie toe via het "Instellingen" -> "Locaties & Diensten" tabblad. (Let op: hiervoor heb je beheer rechten nodig.)

Diensten toevoegen

Vervolgens kun je per locatie diensten instellen. Elke dienst heeft een start- en eindtijd die je zelf bepaalt. Zo kun je de diensten helemaal afstemmen op wat binnen jouw organisatie nodig is. Een heeft (optioneel) ook een afbeelding die de dienst herkenbaarder maakt.

Stel de diensten in via "Instellingen" -> "Locaties & Diensten".

Begeleiders toevoegen

Vervolgens kun je voor elke medewerker die in de diensten planning gaat meedraaien een persoon aanmaken.

Ga naar "Begeleiders" vanaf het thuisscherm. Hier kun je voor elke begeleider een persoon toevoegen. Tip: wanneer je voor elke medewerker een foto instelt zal deze ook zichtbaar zijn in de dienstenweergave.

Tip: je kunt natuurlijk ook andere personen mee laten draaien in de diensten. Denk bijvoorbeeld aan het plannen wie welke klus gaat oppakken op welke dag.

Weergave toevoegen op het informatiebord

De laatste stap is het daadwerkelijk weergeven van de diensten op een informatiebord. Ga hiervoor naar "Informatieborden" en open een informatiebord in bewerk-modus via het pen icoon.

Voeg vervolgens via een + knop het bord een nieuw item toe. Kies in het selectie scherm voor "Beschikbaarheid weergeven voor diensten op een locatie". Kies nu de locatie die je in de eerdere stap hebt aangemaakt. Vervolgens kun je de personen kiezen die deze voor de diensten op deze locatie gaan meedraaien.

Klik op opslaan om de dienstenweergave instellingen te verlaten. Als het goed is zie je nu de diensten met eventuele afbeelding verschijnen!

Diensten beschikbaarheid instellen

Heb je de dienstenweergave op het informatiebord staan? Dan kun je nu gaan starten met het plannen van de diensten!

Dit kun je op 2 plekken doen: - In de bewerkmode van het informatiebord - In de weergavemode van het informatiebord (mits ingeschakeld)

Klik hiervoor op het kalendericoontje van de dienstenweergave zelf. Je kunt nu voor de huidige dag per dienst simpelweg personen aan- of afmelden door op de persoon te klikken. Gebruik de kalender om ook vooruit te plannen.

Heb je een informatiebord met aanraak ondersteuning? Dan kun je dus de diensten heel eenvoudig op het bord zelf instellen. Wil je dat niet iedereen dit kan doen? Je kunt in de instellingen van de dienstenweergave ook een pincode instellen.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!