Workshop

Bekijk ook: Motiveren & leerdoelen

Probeer de gratis video workshop!

Een beloningssysteem opzetten

Met het beloningssysteem in MijnEigenPlan kun je beloningen koppelen aan het juist uitvoeren van taken en stappenplannen.

Gebruik dit wanneer je app inzet voor kinderen als krachtig hulpmiddel om aandacht te geven aan goed gedrag.

Ook voor oudere kinderen en volwassenen kan het goed werken als extra motivatie middel. Het maakt het werken met de dagelijkse routine gewoon een stuk leuker!

Hoe zet je dit op?

Het beloningssysteem werkt met het sparen van punten.

Je stelt zelf in hoeveel punten je met een afgeronde taak kunt sparen. Gespaarde punten kunnen vervolgens ingewisseld worden tegen beloningen die je zelf instelt.

Je kunt het heel eenvoudig opzetten; volg de onderstaande stappen.

Schakel het systeem in

Open hiervoor op de website, na het inloggen, de persoonlijke pagina. Klik op aanpassen en vink het positieve belonings systeem aan.

Wanneer dit is ingeschakeld ziet je een punten aantal verschijnen.

Koppel punten aan taken

Ga naar de week kalender en open een taak of stappenplan.

Je kunt nu bij de taak aangeven hoeveel punten er mee verdient kunnen worden.

Stel zo voor een aantal taken een punten aantal in.

Stel beloningen in

Klik terug naar het persoon begin scherm; en klik onder het punten aantal op "beloningen".

Voeg nu een beloningen toe die de persoon kan verdienen met een aantal punten.

Start met sparen

De persoon die het gebruikt kan punten sparen door taken en stappenplannen af te ronden.

Punten worden bij een afgeronde taak niet direct toegevoegd aan het saldo maar worden eerst goedgekeurd op de website door bijvoorbeeld een ouder of begeleider.

Punten toekennen

Is een taak naar tevredenheid uitgevoerd? Je kunt dan de punten toekennen op de website.

Klik in onder "Zie wat er is gebeurd" bij die taken op "goedkeuren".

De punten die met die taak verdient zijn worden nu toegevoegd aan het saldo.

Je kunt onder instellingen kiezen welke gebruikers punten kunnen goedkeuren.

Punten inwisselen voor een beloning

Na een tijdje kunnen gespaarde punten direct vanuit de app of vanaf de website worden ingewisseld tegen een beloning.

Je ziet onder "Zie wat er is gebeurd" welke beloningen zijn gekozen.

Je hebt nu een positief belonings systeem opgezet. Probeer het zeker eens uit; het kan in de praktijk erg goed werken!

Punten automatisch goedkeuren

Gebruik je het beloningsysteem voor jezelf of wil je niet steeds de punten handmatig hoeven goed te keuren? Je kunt het puntensysteem ook automatisch alle punten laten toekennen.

Je kunt dit vinden in het persoon scherm via "Aanpassen" en dan "Automatisch punten goedkeuren wanneer een taak voltooid is".

Punten aantal handmatig aanpassen

Het kan gebeuren dat het puntenaantal niet klopt, bijvoorbeeld doordat er iets mis is gegaan met het goed- of afkeuren van punten.

Je kunt dan eenvoudig het puntenaantal handmatig aanpassen. Klik hiervoor in het persoon scherm op Aanpassen en dan handmatig punten aantal aanpassen