Stap voor stap instructies aanbieden

Met de stap-voor-stap functie in MijnEigenPlan splits je een taak uit in individuele losse stappen. Elke stap komt, eventueel met een afbeelding of foto die de handling uitbeeld, een voor een in beeld.

Op die manier maak je complexe taken overzichtelijk en eenvoudig te volgen.

Hoe werkt het?

Stap voor stap voeg je eenvoudig toe in een weekschema of in een hulpje in de online omgeving op mijneigenplan.nl.

Klik op de plus knop in een weekschema of in een hulpje en kies voor type "Stap voor stap".

Vervolgens kies je voor de stap-voor-stap een pictogram, eventueel een kleur en voer je een beschrijving in.

Kies een stap-voor-stap als type activiteit bij het toevoegen.
## Stappen toevoegen Hierna kun je beginnnen met het toevoegen van de individuele stappen. Hierbij bepaal je zelf wat het gewenste detail niveau is. Kies naast de beschrijving, per stap ook een foto of pictogram welke de handeling duidelijk afbeeld. Klik op de knop " Stap toevoegen" * Voer een beschrijving in * Kies een afbeelding Tip: gebruik eigen foto's om een handeling nog herkenbaarder te maken.
Let op: Je kunt de volgorde van de stappen ook achteraf wijzigen door een stap met de muis te verslepen

Stappen toevoegen.

Stap voor stap gebruiken in de app

Nadat je de stap-voor-stap in de online omgeving toevoegd verschijnt deze automatisch op de telefoon of tablet.

Vervolgens kun je deze in de app openen. Nu worden de stappen één voor één weergegeven. Door over het scherm te vegen blader je door de stappen.

Nadat alle stappen bij langs gegaan zijn kan de activiteit op "voltooid" worden gezet. Je ziet dit in de online omgeving weer terug op de hoofdtab van de persoon.

Een-voor-een komen de stappen in beeld.