Handleiding
Bekijk ook: Groepen


Probeer de gratis video workshop!

Groepen gebruiken op het informatiebord

Wanneer je op een locatie met veel personen werkt kan het soms een uitdaging zijn voor cliënten om zichzelf te vinden (bijvoorbeeld bij aanmelding voor een maaltijd of activiteit) en in het bordbeheer om de juiste personen te laten zien.

Groepen kunnen hierbij helpen. Nadat je de groepen hebt aangemaakt en personen hebt toegevoegd kun je de groepen ook gebruiken op het informatiebord.

Groepen gebruiken om specifieke personen weer te geven

Om een agenda blokje op het bord automatisch alle personen uit een groep weer te laten geven kun je bij de instellingen van het blokje (via het "Pen" icoontje in bord bewerk mode) via de knop "+ Groep" een groep koppelen.

Vervolgens worden automatisch alle personen uit de groep weergegeven op het bord.

Vind er later een verschuiving plaats binnen de groepen of komt er een cliënt bij in een groep? De weergave wordt dan automatisch aangepast op het bord, daar hoef je dan niets voor te doen als beheerder.

Groepen gebruiken bij aanmelden

Je kunt de groepen ook gebruiken om het aanmeld scherm eenvoudiger te maken voor cliënten. Ze kunnen dan eerst de groep waar ze inzitten kiezen en daarna zichzelf, zonder dat ze de hele lijst met cliënten door hoeven te lopen.

Hiervoor kun je op de blokjes met aanmeld functie (bijvoorbeeld: aanmelden op maaltijd, aanmelden voor activiteit) via de "+ Groep" knop de groepen toevoegen waaruit gekozen mag worden.

Daarna zie je deze groepen terug in de persoon selectie bij het aanmelden:

Zie je andere plekken op het bord naast het aanmelden waar je de groepen ook graag zou willen zien? Laat het ons weten!

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!