Structuur en voorspelbaarheid = Rust

Als je te maken hebt met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) binnen je gezin, dan wordt je leven er niet makkelijker op. Meestal zijn er dan ook meerdere personen die iets hebben, al dan niet met diagnose.

Het zal nooit gemakkelijk worden, maar gelukkig kun je met een béétje moeite al een enorm verschil maken. Structuur en voorspelbaarheid geven rust in het hoofd en nemen enorm veel stress weg. MijnEigenPlan helpt je om die structuur en duidelijkheid te geven!

Meteen beginnen!

Autisme, Asperger of PDDNOS binnen je gezin

Snel een planning maken

Met de Plan Assistent kun je in 5 minuten een ochtendprogramma of huishoudschema in elkaar zetten. Je kunt pictogrammen, eigen foto's of kleuren gebruiken om het duidelijker te maken.

Een duidelijke dagstructuur is onmisbaar voor iedereen met Autisme, Asperger of PDD-NOS en geeft rust in het hoofd.


De planning altijd op je smartphone

Je planning is altijd dichtbij en je krijgt en signaal wanneer de volgende activiteit of taak begint. De apps zijn er voor Android en iPhone, voor jongvolwassenen hebben we een wat stoerdere variant: RoutineFactory.

Zeker voor mensen met ADHD is het goed om steeds een reminder te krijgen wanneer ze wat moeten doen. Je kunt ook herhaling instellen om de reminder b.v. elke 5 minuten te laten herhalen.


Onderweg veranderen op de app of via internet

Verandert er iets of heb je een extra afspraak in te plannen? Dit kun je gewoon in the app invullen. Wil je als ouder of begeleider iets in de planning veranderen? Dat kan heel makkelijk op de online omgeving. De app ontvangt je wijziging via internet, óók als je kind op school zit.

Even geen internet verbinding? Geen enkel probleem! De apps blijven gewoon doorwerken, de wijziging komt binnen zodra er weer verbinding is gemaakt.




Méér zelf kunnen doen met een hulpje

Moeite met persoonlijke hygiëne, een wasje draaien of wat dan ook? Een hulpje kan dit voor je oplossen!

Een hulpje is een setje stappenplannen die je op een makkelijke manier kan oproepen wanneer je ze nodig hebt.

Oproepen kan op verschillende manieren; zoals uit het menu of via het scannen van een NFC-tag (stickertje) op b.v. de wasmachine.


Sparen voor beloningen

Vind je het lastig om jezelf of je kinderen te motiveren? Stel een aantal beloningen in en spaar punten bij voltooide taken.


Probeer het gewoon zelf even! Maak nu een gratis testaccount voor je gezin

In de praktijk

Hier zie je een praktijkvoorbeeld van de familie Joustra. Met een duidelijke dagstructuur krijgt Jurjen de voorspelbaarheid die hij nodig heeft.