Aanpassing in rechten afbeeldingmappen

We zien met enige regelmaat dat er in een locatie account veel dubbele mappen worden gemaakt en dat het daardoor met de rechten instelling soms minder goed gaat.

We hebben hiervoor een aantal aanpassingen gedaan:

1. Alleen locatie beheerders kunnen mappen aanmaken

Cliënten en begeleiders die kunnen geen afbeeldingmappen meer aanmaken. Hiervoor kunnen ze een verzoek doen bij de beheerder van het account. Zo voorkomen we wildgroei van afbeeldingmappen.2. Nieuwe mappen zijn standaard zichtbaar voor alle account beheerders

Bij het aanmaken van een afbeeldingmap of het instellen van rechten op een bestaande map is er een nieuw vinkje beschikbaar:Dit vinkje staat standaard aan voor nieuwe mappen.

Met dit vinkje is de map altijd zichtbaar voor alle accountbeheerders. Hiermee voorkomen we dat verschillende beheerders (begeleiders) in het account per abuis dubbele mappen aanmaken en is het rechtenbeheer een stuk eenvoudiger.

3. Nieuw vinkje "Iedereen met toegang tot dit account kan afbeeldingen zien in deze map"

Met dit nieuwe vinkje maak je een afbeelding map zichtbaar voor iedereen in het account en voor alle gekoppelde apps aan het account.

Dit is handig voor afbeeldingmappen met algemene afbeeldingen die veel door cliënten op de locatie gebruikt worden.

Bevat een map privacy gevoelige afbeeldingen? (Bijvoorbeeld persoonlijke afbeeldingen van een client?) Je wilt dan dit vinkje uitschakelen en de persoon specifiek rechten geven via het lijstje er onder. Zo kan deze persoon, ook als niet beheerder, deze afbeeldingen gebruiken bij het plannen in de online omgeving.

Instellen rechten

Wil je bestaande afbeeldingmappen eenvoudig beschikbaar maken voor andere begeleiders die ook beheerder zijn? Je kunt de rechten aanpassen via het slot icoontje wanneer je over de map beweegt met de muis:Hier kun je ook ander rechten instellen, denk aan een map beschikbaar maken in de online omgeving voor een specifieke gebruiker of deze juist afschermen zodat de afbeeldingen niet langer zichtbaar zijn in de apps.

Toekomstige verbeteringen

We krijgen regelmatig de feedback dat het handig zou zijn wanneer cliënten ook via de telefoon eigen afbeeldingen kunnen gebruiken bij het inplannen van activiteiten in de app. Dit is nu nog niet mogelijk zonder dat andere cliënten deze afbeeldingen ook te zien krijgen (map met instelling "Iedereen met toegang tot account kan afbeeldingen zien in deze map"), dit is niet altijd wenselijk.

Wanneer een client wil plannen met privacy gevoelige afbeeldingen is de online omgeving daarvoor de aangewezen plek.

In de toekomst willen we het mogelijk maken om afbeeldingen te koppelen aan personen. Dan is het ook mogelijk om deze alleen in apps van specifieke personen te tonen.


Vragen of feedback? Neem contact met ons op!