Nieuw: de tijdlijn weergave

We introduceren een nieuwe (experimentele) weergave op het informatiebord waar we erg enthousiast over zijn: de tijdlijn weergave!De tijdlijn laat horizontaal huidige en toekomstige activiteiten zien over een ochtend-middag-avond-nacht balk welke langzaam door het beeld heen schuiven. Het is een combinatie van een dagoverzicht, timer en alarmfunctie in een.

Hierdoor kunnen cliënten heel eenvoudig zien wanneer een activiteit begint, hoe lang deze gaat duren maar ook verder vooruit kijken zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Cliënten met weinig of geen tijdbesef zien daardoor precies wanneer de activiteiten op een dag plaatsvinden en hoe veel tijd ze in beslag nemen.

Je kunt als begeleider instellen wat het detail niveau is: veel tijd in beeld en dus verder vooruit kijken of juist verder inzoomen en vooral het hier en nu laten zien. Het is mogelijk om de tijdbalk met aanraking te verschuiven en zo verder vooruit te kijken of juist naar welke activiteiten zijn geweest. Er zit ook een alarm functie in om een geluid & spraak te gebruiken om startende activiteiten aan te kondigen.

Je kunt de nieuwe tijdbalk weergave vinden bij het toevoegen van een nieuw blokje op het informatiebord onder "Planning, evenementen en diensten" en dan "Laat planning zien voor één persoon of kalender".

We zijn zeer benieuwd hoe de nieuwe tijdbalk weergave in de praktijk met cliënten werkt. We nodigen je dan ook graag uit om deze eens toe te passen. We horen heel graag feedback, verbeterpunten en nieuwe ideeën!

Vragen of feedback? Neem contact met ons op!