Geluidssignaal op het informatiebord

Het is nu mogelijk om een geluidssignaal op het informatiebord te laten horen wanneer een activiteit begint. Als je spraak hebt ingeschakeld leest hij ook nog de activiteit voor.

Hoe zet je dit in?Waarschijnlijk wil je dit niet gebruiken om de planning van een individuele cliënt voor te laten lezen, daar hebben we immers de app voor. Wel kun je dit gebruiken voor algemene dingen. Zo is Restaurant de Kapitein ('s Heeren Loo) hier al mee aan het testen geweest. Zij laten een signaal klinken wanneer de pauze is afgelopen zodat de cliënten weer aan het werk kunnen gaan.

Maaike van Doorn (begeleider bij 's Heeren Loo) vertelt er iets over:De time timer waarop met rood aangegeven is hoeveel tijd men nog heeft, is op zich een handig hulpmiddel, maar hierbij wordt eigenlijk van de cliënten verwacht dat zij regelmatig op het infoboard kijken. De geluidssignalen zijn een erg waardevolle toevoeging. Het maakt iedereen alert. Het helpt onze cliënten om te herkennen dat er iets van hen verwacht wordt.

Tijdens de lunchpauzes klinken er bij ons twee signalen. Het eerste signaal houdt in: spullen opruimen, naar de toilet en handen wassen. Wanneer men dit gedaan heeft, hebben zij eventueel nog even tijd om te zitten. Tien minuten na het eerste geluidssignaal klinkt namelijk een tweede geluidssignaal, wat betekent dat zij weer mogen beginnen met werken.Je kunt dit inschakelen via een nieuw vinkje. Op dit moment is dit in te schakelen voor het "1 activiteit" weergave blokje; met de time-timer.

Vragen of feedback? Neem contact met ons op!