Meer zelfvertrouwen voor mensen met een beperking

Je wilt het zelfvertrouwen van je cliénten opbouwen. Succeservaringen geven. Ervoor zorgen dat ze meer zelf kunnen doen, zónder dat er steeds iemand over hun schouder mee moet kijken.

Met MijnEigenPlan kun je precies de juiste ondersteuning bieden, afgestemd op het niveau van de individuele cliënt.


Neem contact op!Onder andere in gebruik bij:Minder hulp nodig: meer zelfvertrouwen!

De hulpjes zijn een prachtige manier om cliënten meer zelfredzaamheid te geven. Wie vind het nou fijn om steeds om hulp te moeten vragen?

Een hulpje is een setje stappenplannen die makkelijk op te roepen zijn op het moment dat de cliënt ze nodig heeft. Het oproepen kan op verschillende manieren:

  • In het menu van de app
  • Het scannen van een NFC sticker op b.v. de wasmachine (Android)
  • In de toekomst gaan wij het mogelijk maken dat bij het betreden van de ruimte automatisch het juiste hulpje naar voren komt (Bluetooth beacons)

Meer informatie over hulpjes zie je in het filmpje hiernaast.100% aanpasbaar op de individuele cliënt

Er zijn geen twee cliënten te vinden die exact dezelfde benadering nodig hebben. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat MijnEigenPlan de ideale oplossing kan zijn voor cliënten van alle niveaus.


Verstandelijke beperking

Cliënten met een verstandelijke beperking kunnen niet altijd overweg met een smartphone.

Duidelijkheid moet dichtbij zijn, en direct onder handbereik. Altijd.

Smartwatch

Daarom werkt de Android app nu ook met een Android Wear smartwatch.

De smartwatches is relatief goedkoop en is beschikbaar in vele modellen. Wanneer voor een model met wifi wordt gekozen, kan deze zichzelf continu bijwerken met de laatste planning.

Zo is er altijd duidelijkheid, zonder dat je een telefoon hoeft te bedienen.

Autisme, Asperger, ADHD, PDDNOS

Voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is structuur en voorspelbaarheid van levensbelang. Onzekerheid en onduidelijkheid leveren veel stress op, wat zich op allerlei manieren kan uiten.

Het hebben van een duidelijke week structuur is zo ontzettend belangrijk om rust in het hoofd te krijgen.

Met MijnEigenPlan is dit een fluitje van een cent. Door alle vaste activiteiten met een herhaling in de online omgeving in te stellen, hoef je dit maar één keer te doen. Je koppelt de APP van de cliënt en die kan ermee aan de slag.

In de online omgeving kun je volgen welke taken de cliënt allemaal heeft afgestreept, zodat je dit niet steeds hoeft te vragen.
Eigen regie, mét het netwerk

Met MijnEigenPlan kun je de cliënt zelf of de ouders toegang geven tot hun online omgeving. Daarmee kunnen ze zelf hun planning aanpassen en eigen regie herwinnen.

Zo kunnen cliënten op dezelfde manier structuur aangeboden krijgen wanneer ze thuis zijn.


In de praktijk

Christa gebruikt de Hulpjes van MijnEigenPlan om meer zelfstandig te kunnen en is daardoor minder afhankelijk van haar begeleiders.

Het contact tussen Christa en haar begeleider is ook veranderd, veel positiever. Christa zou niet meer zonder MijnEigenPlan willen!


Wij helpen jou met een goede start!

Organisaties kunnen de hulpmiddelen van MijnEigenplan inzetten voor individuele cliënten of voor de hele groep.

Test de hulpmiddelen van MijnEigenPlan nu gratis en vrijblijvend uit en ervaar zelf hoe de zelfredzaamheid en eigen regie van de cliënt toeneemt.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@mijneigenplan.nl of 085-8882893.


Onder andere in gebruik bij