Maximum aantal aanmeldingen op activiteit

Je kunt op activiteiten (bijvoorbeeld een taak, maaltijd of evenement) een maximum aantal deelnemers instellen.

Het informatiebord zorgt er dan voor dat er niet meer als het maximum aantal personen zich kunnen aanmelden en laat zien hoeveel plek er is bij een activiteit.

Hoe stel je dit in?

Je kunt per activiteit een limiet op het aantal deelnemers instellen door naar de bron kalender te navigeren en een activiteit openen. (Bijvoorbeeld een bestaande maaltijd of door een activiteit toe te voegen.)

Vervolgens stel je bij de activiteit het maximum aantal deelnemers in:

Je kunt als beheerder in de kalender het aantal aangemelde personen overschreiden door (bijvoorbeeld tijdelijk of per uitzondering) meer personen toe te voegen via de "Wie" tab.

Het informatiebord staat nu niet toe dat er meer dan het aantal ingestelde personen zich aanmelden. Hebben meer personen zich aangemeld voordat de limiet werd ingesteld, nadat de limiet is verlaagd of door een beheerder handmatig? Je ziet dan in de kalender met een duidelijk icoon dat het aantal is overschreden:

Hoe werkt het?

Wanneer er een maximaal aantal deelnemers is ingesteld op een activiteit laat het bord zien wanneer een activiteit geen ruimte meer heeft:

Je kunt je dan niet meer aanmelden zonder eerst een andere persoon af te melden. (Dit zou je met persoonlijke pincodes kunnen afschermen indien gewenst.)

Op het bord zie je van te voren hoeveel personen er maximaal mee doen en hoeveel er al aangemeld zijn:

Rapportage

In de rapportage van de kalender zie je welke activiteiten een aanmeld limiet hebben en hoeveel personen er uiteindelijk aangemeld zijn.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!