Alternatieven voor wifi

Wanneer het niet mogelijk is om een informatiebord via wifi op het internet aan te sluiten zijn er ook een tweetal alternatieven mogelijk.

Met een speciale adapter kun je het informatiebord via een kabel op je netwerk aansluiten. Wanneer ook dat niet mogelijk is kun je het bord via het mobiele netwerk met internet verbinden.

Bedraad

Hierbij zijn we natuurlijk afhankelijk van het netwerk dat op de locatie beschikbaar is. Niet elk netwerk is geschikt om een informatiebord aan te sluiten, de afdeling ICT van jouw zorgorganisatie kan je hier meer over vertellen.

Kosten

Omdat we aansluiten op de bestaande infrastructuur is er geen extra abonnement noodzakelijk, wel heb je een adapter nodig om de Chromebit op dit netwerk te krijgen en een USB-Hub (indien het scherm geen extra USB-aansluiting heeft).

Via 4G (Mobiel netwerk)

Overal waar bereik is voor mobiel internet kun je een informatiebord koppelen! Je bent niet afhankelijk van de infrastructuur van je zorgorganisatie.

Kosten

Omdat we gebruik maken van mobiel internet heb je een abonnement nodig. De kosten variëren, de belangrijkste factor is de hoeveelheid dataverkeer die je nodig hebt om het informatiebord in werking te hebben.

Met name video gebruikt erg veel data, wanneer je geen YouTube filmpjes en dergelijke bekijkt zal het dataverkeer meevallen. Meestal is een abonnement van 5 GB per maand voldoende.