Wie gaat welke taak uitvoeren

Wat kun je met takentoewijzing?

Met de takentoewijzing kun je, per dag, personen toewijzen aan een set taken direct op het informatiebord.

Denk bijvoorbeeld aan een locatie waar taken in de keuken, kantine en tuin zijn welke afwisselen door verschillende bewoners kunnen worden uitgevoerd. Het informatiebord helpt dan bij het toewijzen en laat altijd duidelijk zien wie wat gaat doen.

Wanneer taken via het informatiebord aan een persoon worden toegewezen komt deze taak ook weer terug in de individuele agenda. En is dus ook zichtbaar op de telefoon / tablet of in een uitgeprint schema.

Hoe werkt het

Om gebruik te maken van takentoewijzing gebruik je een aantal onderdelen:

  • Voeg cliënten en/of medewerkers toe aan MijnEigenPlan

  • Voeg aan een informatiebord een onderdeel "Taak toewijzing" toe via de plus knop

Vervolgens kies je voor het taak toewijzing onderdeel een takenset. Elke takenset bestaat uit een of meerdere taken die je er van te voren inzet. Dit zijn de taken waar je later personen aan kunt toewijzen.

Nadat je een takenset hebt gekozen voeg je de cliënten/of medewerkers toe die de taken gaan uitvoeren.

Vervolgens kun je het nieuwe informatiebord onderdeel opslaan en zie je de taken uit de takenset op het bord verschijnen. Via het icoon met de personen () rechts boven in het onderdeel kies je eenvoudig per taak wie die taak gaat uitvoeren. Dit kun je bijvoorbeeld aan het begin van de dag doen maar ook op elk moment wijzigen. (Zowel op het bord zelf als op afstand via de informatiebord beheer mode)

Takensets

Een takenset is een groep losse taken die bij elkaar horen en die je samen wilt weergeven op een informatiebord. Aan een takenset voeg je een of meerdere individuele taken toe. Elke taak bestaat uit een beschrijving, optioneel een plaatje en optioneel een start en eind tijd.

Door verschillende takensets te maken kun je op het informatiebord, bijvoorbeeld per tabblad, een "taak toewijzing" onderdeel plaatsen waarbij elk onderdeel een specifieke set taken laat zien.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag verder!