Benodigde Hardware informatiebord

Je hebt een mooi informatiebord gemaakt en wilt deze nu weergeven op een scherm in de praktijk met een een groep personen. Hoe doe je dit?

Weergave

Informatieborden kun je op vrijwel elk apparaat weergeven welke beschikt over een (moderne) webbrowser.

Denk bijvoorbeeld aan:

• iPad of tablet in een centrale woonkamer
  • Computer of Laptop in gezamenlijke ruimte
  • Televisie met een computestick
  • Smartboard met touch ondersteuning

Hierbij is het wel noodzakelijk dat er vanaf het apparaat een permanente internetverbinding is. Dit kan zowel met draad als draadloos.

iPad, tablet of laptop

Je kunt informatieborden heel eenvoudig gebruiken op een (bestaande) tablet, laptop of computer.

Dit is de meest eenvoudige en goedkope manier om snel van start te gaan met de informatieborden. Daarnaast ook heel geschikt voor individueel gebruik van een informatiebord.

Dit doe je door door de webbrowser op het apparaat te openen en vervolgens de unieke weergave link van een bord te openen. Je kunt deze vinden in de beheeromgeving onder het tabje informatieborden onder de link "Weergeven".

Je hoeft niet ingelogd te zijn in MijnEigenPlan om deze link te kunnen bekijken.

Televisie scherm (alleen weergave)

Wil je informatieborden vooral gebruiken om informatie over te dragen, zonder dat interactie (touch) benodigd is?

Je kunt dan gebruik maken van een relatief goedkope oplossing op basis van een standaard televisie.

Het bord kan automatisch met een instelbare vertraging wisselen tussen verschillende weergaven indien niet alle informatie op 1 scherm past.

Wat heb je hiervoor nodig:

• Televisie scherm, vrijwel elk scherm geschikt
  • Computer stick (bijvoorbeeld de Intel Compute Stick, vanaf € 150,-)
  • Bevestings mogelijkhed

Als scherm kun je vrijwel elke televisie gebruiken. Dit kan natuurlijk ook bestaande televisie op een woon-locatie zijn.

Vervolgens sluit je achter op de televisie een zogenaamde "computer stick" aan. Dit is een mini-computer welke je direct achter in de televisie kunt klikken. Via de browser op de stick geef je informatieborden weer op de televisie. Voor een compute stick is een draadloze internetverbinding noodzakelijk.

Tip: je kunt de link vanuit MijnEigenPlan kopiëren en bijvoorbeeld via e-mail naar het apparaat versturen.

Tip: test de weergave van een bord door de link zelf aan te klikken in het beheerscherm.

Smartboard / Touchscreen (interactief)

Wil je een interactieve versie van het informatiebord aanbieden? Dan heb je een scherm met aanraak ondersteuning nodig.

Je kunt hiermee een informatiebord opdelen in afzonderlijke tabbladen, waarbij cliënten en medewerkers zelf de voor hun relevante tab kunnen kiezen. Dit is met name handig wanneer meerdere personen met verschillende informatiebehoefte van het bord gebruik gaan maken.

Dit is een duurdere oplossing in vergelijking met standaard televisie weergave.

Er zijn verschillende systemen voor een interactief informatiebord:

• Asus EeeTop, compact en betaalbare alles-in-1, vanaf ongeveer €550,- (meer informatie)
  • Los touchscherm + computer, vanaf ongeveer €800,- (voorbeeld)
  • All-in-one touch computer, vanaf ongeveer €500,- tot €1000,-, (zie bijvoorbeeld all in one pc)
  • DigiBorden, vanaf ongeveer €1400,-, bij verschillende leveranciers verkrijgbaar

Leverancier kiezen

Er zijn verschillende leveranciers die de benodigde hardware voor een digibord, touchscreen of muurscherm kunnen leveren. Daarbij is ook montage en installatie direct op locatie mogelijk.

Doordat de informatieborden op vrijwel elk apparaat via een standaard internetbrowser werken is er veel keuzemogelijkheid.

Wij brengen je graag in contact met een van onze partners of adviseren je over geschikte apparaten en waar je op moet letten. Neem even contact met ons op. We denken graag met je mee.

Ook individueel

Het kan soms erg prettig zijn voor een individuele persoon om bepaalde informatie overzichtelijk bij elkaar te hebben staan.

Denk aan planning, "hoe doe je wat", linkjes naar interessante video's of informatie.

Hier kun je ook de informatieborden voor gebruiken. Je maakt dan een nieuw informatiebord specifiek voor een persoon. Door de weergave link met die persoon te delen kan het persoonlijke informatiebord op een iPad, laptop of computer bekeken worden.